Gelukkig nieuwjaar!

Wie kent ‘m niet? De wensballon. Ook wel Thaise lampion, Kong-Ming-lantaarn of vuurballon genoemd. De wensballon is zo gebouwd dat door het aansteken van het brandstofelement omhoog opstijgt en kan zweven. Als je er een op laat brengt het geluk...geluk voor het nieuwe jaar!

Geschiedenis

De wensballon kent een lange geschiedenis. De ballon werd als eerst gebruikt door de Chinese Strateeg Kongming (181 – 234). De Kong-ming-lantaarn was bedoeld als communicatie middel in het leger. Later gebruikten vooral burgers uit China, Taiwan en Thailand de lantaarn als ‘vuurwerk’ bij speciale gelegenheden. Dit deden de burgers, omdat het geluk zou brengen. Men gelooft ook dat de wensballon het kwade in jezelf de lucht in kan sturen om met jezelf weer in het reine te komen.

Ik wens jou...

De gedachte dat je iemand iets kunt wensen met de wensballon is natuurlijk hartstikke mooi en al een eeuwen oude traditie. Wil jij ook een wens doen voor iemand in het nieuwe jaar? Laat dan ook een wensballon op.

Maar pas op! Bij sterke wind kan de wensballon in brand vliegen, zodra die neerdaalt kan die brand veroorzaken.

Een andere mooie optie om iemand geluk te wensen of een persoonlijke boodschap toe te dragen is in een van onze boeken!

Maak een persoonlijk boek cadeau

De Boeken

Maak een van de boeken van Belmondo:

Het CarrièreboekHet CollegaboekHet BabyboekHet FamilieboekHet HockeyboekHet MoederboekHet MoederdagboekHet MamaboekjeHet VaderboekHet VaderdagboekHet PapaboekjeHet OpaboekjeHet OpaboekHet OmaboekHet OmaboekjeHet Verjaardagsboek voor kinderenHet teamboekHet VoetbalboekHet TeambuildingboekHet VakantieboekHet WintersportboekHet SpanjeboekHet FrankrijkboekHet ItaliëboekHet VriendinnenboekHet VriendenboekMijn KookboekHet DochterboekHet ZussenboekHet FestivalboekHet LiefdesboekHet vragenboek en Het Trouwboek

Het groepscadeau om samen te maken

Maak samen met je vrienden, familie, teamgenoten of collega's een boek. De boeken die je samen met anderen kunt maken, zijn:

Het CollegaboekHet FamilieboekHet HockeyboekHet TeamboekHet TeambuildingboekHet VoetbalboekHet VriendenboekHet VriendinnenboekOns VakantieboekOns WintersportboekOns kookboek.

 

Maak je eigen boek en probeer het zelf!