Hartstikke leuk dat jij ook een boek gaat maken! Wij hebben voorbereidingstips voor jou om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het maken van jouw boek. 

Uit de oude doos

Wil jij ook zo graag die leuke oude foto’s van vroeger in jouw boek? Of die oude liefdesbrief van toen? Dan kun je deze het beste inscannen. Heb je geen scanner? Dan kun je natuurlijk altijd een paar lege pagina's in het boek laten en deze beplakken met het origineel. Het is immers een boek om voor altijd te bewaren! 

Tip #1 - Uit de oude doos

Een andere kaft

Heb je al een boek gezien, maar vind je de kaft niet leuk? Je kunt de kaft van jouw boek eenvoudig aanpassen met andere achtergronden en kleuren.

Tip #2 Kaft naar eigen smaak

 Begin met de rug

Je hebt al een boek uitgekozen? Hartstikke leuk! Als jij begint met het invullen van je boek, zorg er dan voor dat je als eerste de rug aanpast. Dit is de tekst die op de zijkant van de kaft staat. De tekst op de rug kun je namelijk maar één keer aanpassen.

Tip #3 Tekst op de rug aanpassen

 Pagina’s verplaatsen

Staan de pagina’s niet in de volgorde zoals jij het wenst? Je kunt ze heel eenvoudig aanpassen. In het overzicht van alle pagina’s kun je de spreads heel eenvoudig naar voor en naar achteren slepen.

tip #4 Pagina's verslepen

 Kopiëren en plakken

De editor is vernieuwd met de mogelijkheid om elementen die al in je boek zitten te kopiëren en op dezelfde of een andere pagina te plakken! Hiermee kan je hele blokken tekst kopiëren of hetzelfde formaat fotolijstje op een andere pagina plaatsen.

Tip #5 Kopiëren en plakken

 Pagina’s toevoegen

Het is heel eenvoudig om extra pagina's toe te voegen. Als eerst ga je naar het overzicht van jouw boek of klik je op 'pagina's toevoegen'. Vervolgens staat er aan de rechter kant  “sleep op z’n plaats”. Als je daaronder één van de pagina’s pakt en ze in het overzicht sleept, worden de pagina’s toegevoegd en kunt je deze gaan bewerken. 

Tip #6 Nieuwe pagina's toevoegen

 Uitnodigen van meerdere deelnemers

Wil jij een boek samen met je vrienden, familie of collega’s maken? Het uitnodigen van meerdere personen is heel eenvoudig. Je kiest eerst een boek. Je opent het boek in de editor. Linksboven in het boek kun je deelnemers uitnodigen. Er wordt eerst gevraagd of je het boek wilt verlaten: je verlaat het boek. Het boek wordt opgeslagen en je kunt de namen en emailadressen van de deelnemers toevoegen. Zij krijgen een uitnodiging met een link. Let erop dat de deelnemers de link maar één keer kunnen gebruiken. Jullie kunnen nu (met z'n allen tegelijk) aan de slag! 

Tip! Stel een deadline in, zodat iedereen voor een bepaalde tijd zijn of haar pagina’s heeft ingevuld.  

Tip #7 Deelnemers uitnodigen

Frisse start

Wanneer je start met het maken van een boek staan op alle pagina’s voorgedrukte vragen en quotes. Begin jij liever met een leeg boek? Dat kan! Je kunt de pagina’s eenvoudig leeg maken door alle plaatjes en teksten te verwijderen. Heb je al een spread leeg gemaakt? Ga dan naar het overzicht en sleep de lege spread meerdere malen in je boek. Zo hoef je niet op elke pagina de tekst en plaatjes te verwijderen.

Tip #8 elementen verwijderen

 Videohulp

Kom je er niet helemaal uit? Bekijk dan onze zo werkt het pagina hier staat een hulpvideo die je helpt met het maken van jouw boek. Meer video's bekijken? Ga dan naar ons YouTube kanaal Belmondo.nl. Hier vind je nog meer video's. 

De Boeken

Maak een van de boeken van Belmondo:

Het CarrièreboekHet CollegaboekHet BabyboekHet FamilieboekHet HockeyboekHet MoederboekHet MoederdagboekHet MamaboekjeHet VaderboekHet VaderdagboekHet PapaboekjeHet OpaboekjeHet OpaboekHet OmaboekHet OmaboekjeHet Verjaardagsboek voor kinderenHet teamboekHet VoetbalboekHet TeambuildingboekHet VakantieboekHet WintersportboekHet SpanjeboekHet FrankrijkboekHet ItaliëboekHet VriendinnenboekHet VriendenboekMijn KookboekHet DochterboekHet ZussenboekHet FestivalboekHet LiefdesboekHet vragenboek en Het Trouwboek

Het groepscadeau om samen te maken

Maak samen met je vrienden, familie, teamgenoten of collega's een boek. De boeken die je samen met anderen kunt maken, zijn:

Het CollegaboekHet FamilieboekHet HockeyboekHet TeamboekHet TeambuildingboekHet VoetbalboekHet VriendenboekHet VriendinnenboekOns VakantieboekOns WintersportboekOns kookboek.

 

Maak je eigen boek en probeer het zelf!