Hartstikke leuk dat jij ook een boek gaat maken! Wij hebben opmaaktips voor jou om je zo goed mogelijk te helpen bij het maken van een uniek bewaarboek. 

Vrolijk jouw boek op met een achtergrond

Er is keuze uit 43 verschillende achtergronden. Van effen kleuren, stippels, streepjes, blokjes tot aan een houten achtergrond. Het toevoegen van een achtergrond maakt je pagina niet alleen vrolijker, maar het laat ook vaak je foto beter uitkomen.

Je kunt ook een foto als achtergrond gebruiken. Leuk en extra persoonlijk! Let hier echter wel bij op dat de foto van goede kwaliteit is, een rustig karakter heeft.

Tip #1 Achtergrond

 Geef jouw tekst kleur

Maak de tekst extra speels door een lettertype te kiezen, je kunt voor een nog speelser effect meerdere lettertypes op een pagina gebruiken. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de tekststijl normaal, vet, cursief of vet cursief te laten zijn. Daarna bepaal je de grootte van je tekst. Je kunt de tekst ook uitlijnen of meerdere uitlijningen gebruiken op een pagina. Tot slot kies je een kleur. Je kunt je tekst elke kleur geven die jij wil.

 Let er wel op dat als je een tekst een bepaalde kleur geeft, of de tekst nog wel leesbaar is op de achtergrond. Het beste is om te kiezen voor een contrast.

Tip #2 Stijl tekst

 Cliparts maken de pagina levendig

Maak je boek extra levendig door cliparts toe te voegen. Je hebt de keuze uit 160 verschillende cliparts. Je kunt de cliparts eenvoudig vergroten, verkleinen en draaien.

Wat je ook terug vindt tussen de cliparts zijn de kaders. Deze kaders kun je gebruiken als fotolijstje.

Tip #3 Cliparts

 Effect met vormen

Er zijn twee soorten vormen: een ovaal en een rechthoek. Met deze twee vormen kun je allerlei verschillende effecten maken. Je kunt de vormen opmaken door ze een kleurtje te geven. Je kunt ze gebruiken als kader voor een foto. Maar je kunt ook door meerdere vormen te gebruiken andere vormen maken.

Tip #4 vormen

 Maak het nog persoonlijker met foto’s

Uiteraard kun je in het boek foto’s toevoegen. Dit maakt je boek persoonlijk en speciaal. Wanneer je een foto hebt toegevoegd in jouw boek, kun je de foto zelf ook nog bewerken. Je kunt de foto draaien, inzoomen of je geeft de foto een kleurkader. Daarnaast kun je ook een effect toevoegen aan de foto, zoals de foto zwart/wit of sepia maken.

Let er wel op dat je foto’s van goede kwaliteit gebruikt. Dan komen de foto’s ook mooier uit in het boek. Als je een foto van minder goede kwaliteit in het boek sleept, komt er automatisch een waarschuwing bij te staan. Het beste is om je foto te verkleinen of om een andere foto te kiezen. 

Tip #5 foto's maken het persoonlijk

Zelf invullen

Je kunt je boek ook thuis invullen met pen. Maak bijvoorbeeld online een persoonlijke voorkant, en vul de rest rustig met de hand in. Ook een heel leuk idee als cadeau voor iemand anders.

Tip #6 Boek zelf invullen

Videohulp

Kom je er niet helemaal uit? Bekijk dan onze zo werkt het pagina hier staat een hulpvideo die je helpt met het maken van jouw boek. Meer video's bekijken? Ga dan naar ons YouTube kanaal Belmondo.nl. Hier vind je nog meer video's. 

De Boeken

Maak een van de boeken van Belmondo:

Het CarrièreboekHet CollegaboekHet BabyboekHet FamilieboekHet HockeyboekHet MoederboekHet MoederdagboekHet MamaboekjeHet VaderboekHet VaderdagboekHet PapaboekjeHet OpaboekjeHet OpaboekHet OmaboekHet OmaboekjeHet Verjaardagsboek voor kinderenHet teamboekHet VoetbalboekHet TeambuildingboekHet VakantieboekHet WintersportboekHet SpanjeboekHet FrankrijkboekHet ItaliëboekHet VriendinnenboekHet VriendenboekMijn KookboekHet DochterboekHet ZussenboekHet FestivalboekHet LiefdesboekHet vragenboek en Het Trouwboek

Het groepscadeau om samen te maken

Maak samen met je vrienden, familie, teamgenoten of collega's een boek. De boeken die je samen met anderen kunt maken, zijn:

Het CollegaboekHet FamilieboekHet HockeyboekHet TeamboekHet TeambuildingboekHet VoetbalboekHet VriendenboekHet VriendinnenboekOns VakantieboekOns WintersportboekOns kookboek.

 

Maak je eigen boek en probeer het zelf!