ijslolly uitnodiging

Is je kind bijna jarig? En heb je geen idee wat je dit jaar weer aan moet met versiering, traktaties, spelletjes en cadeaus? Wij geven je een aantal tips voor een succesvol- en betaalbaar kinderfeestje in een zomers tintje. Elke verjaardag is er tenslotte één om nooit te vergeten! 

Peuters en kleuters hebben nog niet zo vaak een verjaardagsfeestje meegemaakt, dus die zijn al gauw tevreden. Vaak hebben oudere kinderen al een idee wat ze willen doen met hun verjaardag. Zwemmen, barbecueën, spelletjes en ijsjes eten: een zomerthema onder de mom van een ‘Tropical party’ of ‘Hawaii party’ doet het altijd goed! Decoratie en traktaties zijn gemakkelijk aan te passen op dit thema, maar eerst de voorbereidingen: 

Voorbereidingen
Een goede voorbereiding is het halve werk. Bespreek eerst met je kind wie jullie uitnodigen. Denk aan kinderen uit te buurt, van de sportvereniging en uiteraard van school. En wanneer komt het goed uit? Woensdagmiddagen zijn vaak handig vanwege de vrije middag, want in het weekend hebben veel kinderen sport of andere verplichtingen. Wordt het feestje alleen thuisgehouden of wordt er misschien nog een uitstapje naar het zwembad gemaakt? Plan dit goed door even met het zwembad te bellen en houd rekening met verschillende weersomstandigheden. Regel zo nodig een partytent zodat iedereen droog blijft of beschermd is tegen de zon. Vergeet ook niet om foto’s te maken (dus zorg voor genoeg batterij en genoeg geheugen)!

ijslolly uitnodiging

Uitnodigingen
Nu bekend is geworden wie er uitgenodigd worden en wanneer het gehouden wordt, is het tijd om de uitnodigingen te maken. Bedenkt eerst welke informatie je wilt verschaffen en schrijf deze op een kladblaadje. Denk hierbij aan de datum, de tijdstippen (van… tot…), afzender, adres en telefoonnummer, of ze iets van zwemspullen mee moeten nemen, of ze weer worden thuisgebracht en of ze even iets laten horen wanneer ze verhinderd zijn. Vergeet niet op elke uitnodiging een cadeautip te schrijven, zodat niet iedereen met hetzelfde cadeau komt en iedereen een idee heeft wat je kind leuk vindt om te krijgen. 

Maak van de uitnodiging een mooie creatie:

 • IJslolly (benodigdheden: knutselpapier, losse ijslollysticks, schaar en lijm)
  Knip het papier in de vorm van een ijsco zodat je er twee voor één uitnodiging kunt gebruiken. Schrijf daarna de tekst van het kladblaadje op één van de twee papiertjes, leg deze bovenop het andere geknipte blaadje met de ijslollystick ertussen, plak deze aan elkaar en klaar zijn de ijslolly-uitnodigingen!
 • Flessenpost (benodigdheden: flesjes met kurk, cocktailprikkers met parasolletje, zand, schelpjes, papier en gekleurd touw)
  Schrijf de uitnodiging op het papiertje en wikkel het touwtje eromheen. Vul de fles met zand en schelpen en voeg als laatst een cocktailprikker en de uitnodiging toe.

Decoratie
In de aanloop naar het kinderfeestje begint de voorpret natuurlijk al! Maak van heliumballonnen bijvoorbeeld ijsco’s en voeg kleine decoratie elementen toe voor een tropische sfeer:

  • IJsco helium ballonnen
   Vouw beigekleurig papier om tot een kegel, laat aan het uiteinde nog een gaatje over (zodat er een touwtje doorheen kan), knip bij zodat er een nette kegelvorm ontstaat en lijm of niet de uiteinden aan elkaar vast. Blaas de ballonnen op en maak ze vast aan een touwtje van ongeveer anderhalve meter tot twee meter. Trek het trouw tenslotte door het gaatje van de ‘kegel’ en klaar is je ijsco! Leuk is wanneer er een aantal bij elkaar aan een trosje zitten van verschillende lengtes. Knoop alle uiteindes van de ballonnen aan elkaar vast aan iets dat zwaar is (zodat de ballonnen niet wegvliegen of tegen het plafond plakken).
 • Kleine decoratie
  Met wat zeesterren en zand op tafel kom je al een heel eind. Hawaii slingers kun je voor een prikje kopen en zomerse cocktailprikkers vind je in elke supermarkt. Vergeet geen gekleurde bloemetjes op tafel te zetten. Daarnaast hang je natuurlijk ook gewone slingers op. 

ballonnen

Hapjes en drankjes
Het feest begint met zingen en de kaarsjes van de taart uitblazen. Daarna moet er natuurlijk ook nog wat lekkers (én gezonds!) gegeten en gedronken worden:

 • Creatief doen met meloen
  Vul gekleurde bakjes met verschillende soorten meloen in verschillende kleuren. Vul de schil van grote uitgeholde meloen met limonade, ijs en citroenschijfjes. Snijd desnoods een stuk van de meloenschil af, zodat deze recht blijft staan. Dip de randen van bakjes en bekers in een laagje water en daarna in suiker zodat er een suikerrandje ontstaat.
 • Gekkigheid op een stokje
  Snijd kiwi in plakjes, snijd ze nog een keer uit met bakvormpjes en rijg ze op een stokje met stukjes aardbei, komkommer en ananas.

Spelen en knutselen
Naast dat de kids misschien het zwembad induiken, is het ook leuk om thuis nog spelletjes te doen of iets moois te maken:

 • Voor meiden is leuk om slippers te decoreren. Slippers en decoratiemateriaal koop je al voor een prikje bij de goedkopere winkels voor huishoudelijke artikelen.
 • Ook vind je bij de goedkopere winkels waterpistolen en waterballonnen waar de kinderen zich goed mee vermaken.
 • Zelf ijsjes decoreren is natuurlijk ook een feest! Zorg voor schepijs, verschillende soorten fruit, gekleurde hagel, spikkels, ijskoekjes en niet te vergeten de slagroom.

Aandenken aan het feestje
Tot slot geef je de kinderen een leuk cadeautje mee voor als ze naar huis gaan, zoals een zonnebrilletje of een opblaasbare strandbal als aandenken.

Je kind en jij willen natuurlijk ook een mooi aandenken aan dit zonnige feestje! Alle gemaakte taart-, cadeau-, en feestmomenten leg je daarom vast in Het Verjaardagboek. In dit boek beantwoord je samen met je kind alle vragen die al in het boek staan (en aan te passen zijn). Voeg foto’s toe van het feestje en Het Verjaardagboek is in een halfuurtje helemaal compleet. 

De Verjaardagboeken zijn er al vanaf € 12,50 per stuk en is speciaal voor jongens en meisjes van 1 tot en met 12 jaar. Ze zijn opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën, zodat er de vragen speciaal zijn afgestemd op de juiste leeftijd. Bekijk de Verjaardagboeken hier.