Ik word grote zus

Yes! ik word grote zus! Gefeliciteerd!

Het krijgen van een zusje of broertje is altijd een grote mijlpaal in het leven als grote zus. Het heeft veel impact en een goede voorbereiding is daarom belangrijk.

Zusje of broertje in de buik

ik word grote zusDe grote buik van mama is een hele happening voor je kind. Laat haar over je buik strelen en aaien. Leg daarbij uit dat zij ook in de buik heeft gezeten voordat ze geboren werd. 

babykamer

Laat je kind meehelpen met het voorbereiden van de babykamer. Laat haar ook elementen in de babykamer uitkiezen, zoals kleuren van de kamer of speelgoed.

De rol van 'de grote zus'

Grote zus helpt mee

De oudste vindt het prettig om te horen dat haar rol als grote zus heel belangrijk is. Vertel bijvoorbeeld dat zij kan helpen met het flesje geven of met badderen.

Als broertje of zusje heb je ook heel veel voordelen met het hebben van een grote zus. Meer lezen over zussen? Lees hier verder over de voordelen van het hebben van een grote zus.

Het Zussenboek & Het Babyboek

Leg nu je eerste, dierbare momenten vast in het Zussenboek of maak voor jouw kleine broertje of zusje (samen met mama) het Babyboek. Beantwoord de leuke en bijzondere vragen en vul ze aan met foto’s. Een geweldig en persoonlijk cadeau. Bekijk het Zussenboek hier en het Babyboek hier.

Ik word grote zus