Als opa en oma neem je een bijzondere plek in het leven van je kleinkind. Dat is waarschijnlijk wel bekend, maar wist je dit ook?

Welzijn van de kleinkinderen

Opa's en oma's hebben een grote invloed op het welzijn van hun kleinkinderen. Kinderen hebben minder emotionele- en gedragsproblemen wanneer opa en oma een grote rol spelen in hun leven. Nog een reden om vaker je kleinkinderen op te halen voor een gezellige middag! 

Gezond en vitaal

Ook hoeven opa's en oma's niet bang te zijn dat hun gezondheid achteruit gaat door de stress en uitputting. Onderzoek uit Amerika toont aan dat er in het begin sprake is van een dipje bij het zorgen van de kleinkinderen, maar dat herstelt zich snel.

kleine afstand

Thuiswonende Nederlandse kinderen wonen gemiddeld 22 kilometer van hun opa en/of oma vandaan. Uitwonende kinderen wonen gemiddeld 35 kilometer van hun opa en oma. Pak de fiets of neem de benenwagen en ga gezellig op bezoek bij uw kleinkinderen. Dit hoeft niet lang te zien, jullie wonen toch bij elkaar in de buurt!

Verras je kleinkind

Een leven vol verhalen die het vertellen waard zijn. Leg het vast in dit prachtige bewaarboek voor je volwassen kleinkind. Voeg foto’s toe, en zie niks over het hoofd door de handige vragen. Bekijk hier Het Omaboek en Het Opaboek.
Is je kleinkind jonger dan 12 jaar? Kijk eens bij het Omaboekje en het Opaboekje!

Van Opa en Oma voor Kleinkind

 

Bron: Quest