Eerste keer op wintersport

Nog nooit op wintersport geweest? Maar krijg je toch wel sneeuwkoorts?  Of met de kinderen voor het eerst op wintersport? Voor alles is een eerste keer!

Belmondo heeft een aantal tips voor jou en / of je kinderen om met een zeker gevoel voor het eerst op de piste te gaan staan.

Buiten de schoolvakanties

Als je voor het eerst gaat skiën is het ideaal om buiten de schoolvakanties om te gaan skiën. Het zal dan minder druk op de pistes zijn. Je kunt je beter op jezelf focussen in plaats van dat je al die skiërs om je heen naar beneden ziet racen. Bekijk hier wanneer de schoolvakanties zijn.

Proef-ski-dag

Kun je de schoolvakanties niet vermijden? Ga je voor het eerst skiën met de kinderen? Ga dan met de kinderen een dagje op proefles in een indoorskibaan. Dan weet je gelijk of het een succes is bij de kinderen of dat je beter met ze kunt gaan sleeën. Let wel op, in een indoorskibaan is het net zo koud als op de piste. In Nederland kun je op heel veel plekken indoor skiën, wil je weten waar? kijk eens hier.

Skikleding

Zorg ervoor dat je en de kinderen goede skikleding draagt. Het is heel belangrijk om de juiste kleding aan te hebben. Skikleding moet niet alleen waterafstotend of waterdicht zijn, skikleding moet ook comfortabel zijn om goed in te kunnen bewegen. Skikleding is vrij duur. Een goedkoop alternatief is om kleding te lenen van vrienden of familie. Daarnaast zijn er genoeg tweedehandswinkels die skikleding verkopen voor een aantrekkelijkere prijs.

Ski uitrusting

Als je gaat skiën heb je natuurlijk ook ski’s nodig. Ook hierbij geldt dat het heel belangrijk is om de juiste skischoenen en ski lengte te hebben. Het is daarom handig om de ski’s en skischoenen te huren, de medewerkers zullen jouw uitrusting handmatig op jouw afstellen. Wil je toch ski’s lenen van vrienden, familie of kennissen? Ga dan alsnog langs de skiverhuur om jouw uitrusting te laten afstellen.

Skihelm

Of je nu beginner bent of al een professional het dragen van een veiligheidshelm wordt altijd geadviseerd voor je eigen veiligheid. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Daarnaast houdt de helm je oren warm!

Blauwe pisteBlauwe piste

Als beginner of als je kinderen net beginnen met skiën is het ideaal om naar een skigebied te gaan met veel blauwe pistes. De blauwe pistes zijn relatief gemakkelijke skipistes en daarom uitermate geschikt voor beginnende skiërs. In Frankrijk is dit de groene piste. 

Skiles

Daar zijn jullie dan in een mooi wintersport gebied. Nu gaat het skiën beginnen. Het is verstandig om skiles te nemen, dan leer je de belangrijkste technieken. Op een berg in Oostenrijk is skiën toch weer anders dan op een indoorskibaan. Skiles kun je alleen nemen of met meerdere. Voor de kinderen is het wel zo leuk om les te krijgen in een skiklasje.

Zonnebrand

 Het is heel belangrijk om zonnebrand en lippencrème te smeren met een hoge factor. Ook als de zon niet schijnt. Sneeuw reflecteert de zonnestralen en op grote hoogte is de Uv-straling sterker. Ook als er wolken zijn. Smeer daarom om de twee uur opnieuw. 

Vakantie boek maken

Niets is leuker dan het herbeleven van je vakantie. Zeker als jij of de kinderen voor het eerst zijn gaan skiën. Een herinnering die de moeite waard is om te bewaren in je eigen Vakantieboek.

Het Wintersportboek

Belmondo heeft een speciaal vakantieboek voor de Wintersport, namelijk Het Wintersportboek. Maak samen of alleen Het Wintersportboek en herbeleef de geweldige momenten die jullie op de eerste wintersportvakantie hebben meegemaakt. Wat was hét wintersport moment? Welke local was het leukst? Voeg je mooiste foto's toe en zie niks over het hoofd dankzij de handige vragen. 

Het Wintersportboek