Al op vakantie geweest en kijk je alweer uit naar de volgende vakantie? Of heb je nog geen idee waar de reis dit jaar naartoe gaat? In dit blog vertellen we je over tien unieke vakantiebestemmingen over de hele wereld.

Las Islas Cíes, Spanje


Las Islas Cíes, Spanje
De oostkust van Spanje is erg populair onder de Nederlanders, maar heb je de westkust al eens bezocht? Hier vind je het eiland Cíes in Galicië, dat alleen in de zomermaanden per boot te bereiken is voor toeristen (40 km vanaf de kust). Praia de Rodas was volgens The Guardian (Britse krant) het mooiste strand van de wereld. Ook moet je een campingliefhebber zijn, want hotels vind je in dit natuurreservaat niet (er is slechts één camping).

 

Yangshuo & Guilin (Li River), China


Yangshuo & Guilin (Li River), China
Ken je die schilderijen met mooie gebergtes en rivieren in Chinese restaurants? Deze kunstwerken hebben zich laten inspireren door het gebied Li River (Lijiang River). Laat je per bamboevlot van Guilin naar Yangshuo varen (en weer terug) en waan je tussen het adembenemende karstlandschap van Zuid-China. Een bezoekje aan de rijstvelden in dit gebied is ook zeker de moeite waard. 

 

Bora Bora, Frans-Polynesië


Bora Bora, Frans-Polynesië
In de Stille Oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika ligt het eiland Bora Bora. Dit vulkanische eiland is één van de bekendste eilanden van Frans-Polynesië. Het eiland is vooral populair onder pasgetrouwde stellen vanwege de natuur en luxe resorts. Vergeet geen dikke portemonnee mee te nemen en alvast te sparen, want alles is (zacht uitgedrukt) vrij prijzig!

 

Lapland, Finland

 Lapland, Finland
Deins je niet weg voor een beetje kou, wil je een sportieve vakantie en ben je in voor een fantastisch natuurfenomeen? Reis dan tussen september en maart naar Lapland. Overdag sta je op de ski’s en ’s avonds bewonder je het spectaculaire Noorderlicht. 

 

Madagaskar, Afrika

 


Madagaskar, Afrika
Uitgekeken op de Nederlandse dierentuinen? Adoreer de meest kleurrijke dieren en weelderige planten in Madagaskar. Op dit grote eiland aan de oostkust van Afrika bevind je je in een tropische mix van Afrikaanse- en Aziatische flora en fauna. Madagaskar wordt ook wel ‘het rode eiland’ genoemd, vanwege de roodbruine aarde.

 

Yosemite National Park, USA

 

 


Yosemite National Park, USA
In Californië vind je de indrukwekkende vallei Yosemite. Watervallen, metershoge bomen (zogenaamde ‘sequoia trees’ van 3000 jaar oud) en unieke dieren vind je in dit park. Kom voor eind augustus of na oktober, zodat je de stomende watervallen kan zien.

 

Florida Keys, USA

 


Florida Keys, USA
Ten zuiden van Florida vind je de Florida Keys. Dit gebied bestaat uit maar liefst 1700 eilanden, welke met bruggen aan elkaar verbonden zijn en waarvan slechts een klein deel bewoond is. Neem een duik tussen de prachtige koraalriffen en unieke vissen die het gebied rijk is en ontdek de bedreigde Key deer (soort hert), welke niet schuw is voor mensen.

 

Oost-Tirol, Oostenrijk

 


Oost-Tirol, Oostenrijk
Voor de echte wandelaars (ook beginners) is Oost-Tirol de hemel op aarde. Prachtige wandelpaden brengen je naar de mooiste valleien met bergmeertjes, bloemen en watervallen. Maak een huttentocht, waarbij je overnacht in verschillende hutten of doe gewoon een dagtocht.

 

 

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten


Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Ben je meer van het shoppen en een beetje luxe op vakantie? Dan is ‘het winkelcentrum van het Midden-Oosten’ iets voor jou. Een moderne stad waarbij metershoge gebouwen als paddenstoelen de grond uitschieten en opgespoten palmeilanden een waar kunstwerk vormen, dat is Dubai. Niet alleen shoppers, maar ook avonturiers komen hier aan hun trekken in de immens grote zandbak achter de grote stad. Scheur door woestijn met een ervaren coureur of doe het iets rustiger aan en rijd op een kameel door de zandvlakte.

Laguna Colorada, Bolivia


Laguna Colorada, Bolivia
Het rode meer in Bolivia is een waar paradijs voor verschillende soorten flamingo’s. De witte drijvende zoutvlaktes zorgen voor een uitzonderlijk mooi beeld in het (door algen) rode meer. Wanneer je tussen december tot februari van plan bent te gaan, laat dan de Salar de Uyuni niet aan je neus voorbij gaan (de op één-na grootste zoutvlakte van de wereld). In deze periode lijkt deze zoutvlakte door de regenval één grote spiegel. Geen wonder dat dit één van de favoriete bestemmingen van natuurfotografen is.


Heb je net een mooie vakantie achter de rug en moet je nog even doorsparen voor één van de eerdergenoemde bestemmingen? Beleef dan je voorgaande vakantie opnieuw met Het Vakantieboek. In dit boek leg je alle onvergetelijke momenten van je vakantie vast. Vul de vragen in (en pas ze naar wens aan) en voeg de mooiste foto’s toe en je boek is helemaal compleet! Je maakt Het Vakantieboek al vanaf € 12,50 op www.belmondo.nl/vakantieboek

Vakantieboek