In de nieuwsbrief van november stond de oproep om je favoriete recept in te sturen. Hiermee kon je een eigen Belmondo Kookboek winnen! Veel favoriete recepten zijn ingezonden, maar Chantal heeft gewonnen met haar bereiding van Runderlappen op zijn Roemeens.

Chantals recept is haar favoriet omdat bijna iedereen rundvlees lust & eet. Je kunt het met zowel rijst, pasta als aardappel(puree)s eten. Ze heeft er al heel wat familie en vrienden mee verblijd. Gefeliciteerd en veel plezier met het maken van het Kookboek om je lekkerste recepten te bundelen, Chantal!

 

Jullie zijn natuurlijk reuze benieuwd naar het recept, dus deze is hieronder geplaatst. Veel Kookplezier!

 

 

Carne de vită fel Romîn

(Runderlappen op zijn Roemeens)

 

4 personen

 

1 kg runderlappen in stukjes

3 grote uien (in grove stukken)

hacheekruiden

± halve blok fetakaas

Vegeta (milde kruidenmix te koop bij o.a. AH)

2 blikken gepelde tomaten (Heinz)

2-3 laurierblaadjes

evt. naar smaak wat knoflook

olijfolie

 

Vlees marineren in mix van olijfolie en vegeta (liefst avond ervoor). Het vlees op hoog vuur bruinbakken en dan in grove stukken gesneden uien toevoegen, het vuur lager zetten, wat gekookt water en de hacheekruiden toevoegen, dit geheel laten sudderen. Na ongeveer 30 minuten kun je de in blokjes gesneden gepelde tomaten, laurier en knoflook erbij doen en het geheel nog een half uur lekker laten sudderen (voor meer vocht kun je de overgebleven tomatensap gebruiken), regelmatig doorroeren en kijken of het vlees al gaar is.

 

Net voordat je het gerecht wil serveren - de fetakaas verkruimelen en door het geheel roeren. Smaakt heerlijk met pasta, rijst of aardappelpuree en sla of (sperzie)bonen. Het lekkerste is natuurlijk om het geheel een dag van te voren al klaar te maken, zodat de smaak er goed intrekt, alleen de fetakaas dan de volgende dag tijdens het opwarmen toevoegen.

 

Pofte buna!