Een productieve werkplek

Een productieve dag begint met een goede werkplek. Natuurlijk is er geen standaard hoe je je werkplek moet inrichten. Wel zijn er een aantal punten waar jij en je collega's veel baat bij hebben. 

 

Happy messy desk

 

Jouw bureau

Ben jij zo'n iemand waarvan het hele bureau een grote chaos is? Overal papierwerk en vieze koffiemokken. Daar hoef je je niet voor te schamen. Een rommelig bureau moedigt creativiteit aan.  Een net bureau staat voor comformiteit en goed moreel gedrag. Dus irriteer je niet meer aan het té nette bureau van je collega of juist die hele rommelige, want voor ieder valt wat te zeggen. Het hangt van de persoon zelf af waarin hij het beste werkt. 

 

Waar is mijn uitzicht?

 

Het uitzicht 

Het is goed voor je geheugen om in de buitenlucht te werken. In Nederland is dat alleen niet zo handig. Wat werkt, is om verschillende posters of schilderijen op te hangen van landschappen en natuurbeelden. Ook goed voor je geheugen en verminderd stress. Daarnaast is het natuurlijk ideaal als je je bureau naast een raam kunt plaatsen. Het is de beste plek om je te kunnen focussen.

 

  

Maak het levendig

Wat werkt, is om verschillende posters of schilderijen op te hangen van landschappen en natuurbeelden. Ook goed voor je geheugen en verminderd stress. Daarnaast is het natuurlijk ideaal als je je bureau naast een raam kunt plaatsen. Het is de beste plek om je te kunnen focussen.

Planten zorgen ook voor veel positieve effecten. Het verbeterd de concentratie. Daarnaast maken planten mensen 12 procent meer productief! Ook kan je vermoeidheid met 30 procent verminderen en je hoofdpijn met 20 procent. Planten kunnen ook de alertheid verhogen met 70%. Kortom alleen maar voordelen en planten zijn nog gezellig ook!

Planten met een extraatje

Inrichting & decoratie

 Ingerichte kantoorpanden maakt mensen wederom productiever dan een kale ruimte. Je kunt eventueel met objecten, zoals fotolijstjes de ruimte persoonlijker maken. Hiermee laat je niet alleen zien wie je bent. Je voelt je ook meer op je gemak. Ook hebben kleuren effect op de resultaten als werknemer.

Kleur doelen

Maak een boek samen met je collega's

Maak samen een persoonlijk boek voor of over jullie collega's. Wat zijn jullie droombanen? En hoe zien jullie je collega over 10 jaar? Voeg foto’s toe en zie niks over het hoofd door de handige vragen! Een origineel cadeau vol herinneringen, voor jullie jarige, jubilerende of vertrekkende collega. Bekijk Het Collegaboek!

Of maak samen met je collega's Het Teambuildingboek. Versterk jullie werkteam. Wat zijn jullie kansen? Wat kan beter? Leer je team beter kennen en herken elkaars do's en don'ts. Bekijk Het Teambuildingboek!

Maak een van de boeken voor en met je collega's