Bewaar jullie vriendinnen verhaal

Ben jij ook zo blij met jouw vriendin(nen)?  Meestal heb je een paar hele goede vriendinnen met wie je alles kan delen: geheimen, problemen, roddels en dromen. Je maakt van alles met elkaar mee en jullie bouwen allerlei herinneringen op die het waard zijn om bewaard te worden. 

Praten, praten, praten

Praten is heel belangrijk als vriendinnen. Je praat over je geheimen, roddels, problemen, dromen en tot slot zoek je bevestiging bij elkaar. Praten heeft een sociaal doel: je leert rekening te houden met elkaar en naar andermans mening luisteren. Maar praten is boven alles een manier om te ontdekken wat jullie gemeen hebben en wat niet. 

Samen lachen

Een van de meest belangrijke dingen is dat je samen met je vriendinnen heel veel lol kan hebben en lachen. Lachen is gezond! Per 10 minuten lachen kun je 10 à 40 calorieën mee verbranden. Het is goed voor je bloedvaten, de bloeddruk vermindert en er komt stikstofmonoxide vrij, wat goed is voor je hart en voor je vaatstelsel. Herken je dit ook? Dat jullie zo hard moesten lachen dat je buikpijn kreeg? Door hard lachen span je steeds je buikspieren aan en train je dus eigenlijk. Nog een reden om veel met je vriendinnen af te spreken en eens lekker te gaan lachen. Tot slot zorgt lachen ervoor dat je die mooie kleur op je wangen krijgt en straalt! 

Soorten vriendinnen

Er bestaan verschillende soorten persoonlijkheidstypes. Tevens heb je verschillende soorten types binnen vriendschappen: de doener, de prater, de luisteraar en de bemiddelaar. Wil jij weten welk type jij bent? Vul samen met je vriendinnen de test in.

Mooie vriendschappen verdienen een boek

In Het Vriendinnenboek beantwoorden jullie diverse vragen voor een jarige, trouwende of jubilerende vriendin, voor jullie vriendinnengroep als geheel of 1 op 1 voor je beste vriendin. Voeg foto’s toe en leg zo jullie mooie momenten en verhalen vast. Alle vragen zijn aan te passen, dus je maakt ook heel makkelijk een boek over jullie vriendinnengroep als geheel!

Het Vriendinnenboek