Bewaar je verhaal met Belmondo.nl
Amsterdam, 2 mei 2013 - Iedereen heeft een verhaal. En velen daarvan zijn het vertellen waard. Uitgeverij Belmondo Books introduceert daarom met www.belmondo.nl een website waarmee mensen hun verhaal kunnen bewaren. Met voorgedrukte vragen helpt Belmondo mensen een boek samen te stellen. Voor zichzelf, of als cadeau aan iemand met wie zij veel delen. Alleen te maken of samen met anderen.

Nederland wil herinneringen bewaren
Uit onderzoek blijkt dat 80% van de Nederlanders die herinneringen wil bewaren, slechts 30% dit daadwerkelijk doet.* Dat is een gemiste kans, vindt Thomas Beekman, oprichter van de uitgeverij: “Mensen hebben weinig tijd en herinneringen zijn vluchtig. Het is zonde om niet af en toe stil te staan bij mooie of bijzondere gebeurtenissen. Of om je dierbaren te laten weten hoe jij jullie tijd samen beleeft. Het brengt mensen dichter bij elkaar en kennis en ervaringen worden beter gedeeld. Dat is een van onze drijfveren. We bieden eigenlijk een tool voor persoonlijke storytelling.”

Belmondo.nl verlaagt de drempel
Meer dan de helft van de mensen die hun herinneringen wil bewaren, komt er uiteindelijk dus niet aan toe. Belmondo.nl verlaagt de drempel voor deze mensen. De website helpt consumenten eenvoudig hun verhaal te vertellen aan de hand van voorgedrukte vragen. Als mensen klaar zijn kunnen ze het persoonlijke boek bestellen en thuis laten bezorgen.

Een boek maken met 10 man tegelijk
Daarnaast biedt Belmondo de mogelijkheid om samen met familie of een groep vrienden, collega’s of kennissen aan één boek te werken. De deelnemers kunnen online hun eigen pagina’s in het boek bewerken en bijdragen van andere deelnemers bekijken.

Op Belmondo.nl kunnen mensen uit 20 boeken kiezen om zelf in te vullen, zoals het Familieboek, Vragenboek, Omaboek, Dochterboek, Vaderboek, Collegaboek en Vriendenboek. Eind 2013 wordt het aantal beschikbare titels nog flink uitgebreid.

Moederdagactie Bruna
Belmondo start tegelijk met de lancering van de nieuwe website een speciale Moederdagactie bij Bruna. Meer dan 500 verkooppunten van Bruna en The Read Shop verkopen cadeaubonnen speciaal voor moeders. Hiermee kunnen zij op Belmondo.nl hun eigen verhalen vastleggen.

 

* Bron: onderzoek Belmondo Books 2011 in samenwerking met Panelwizzard


 

##EINDE BERICHT##

Noot voor de pers
Wij bieden u graag een recensie-exemplaar aan in de vorm van een cadeaubon. Hiermee kunt u zelf aan de slag met de boeken van Belmondo.nl. Voor het aanvragen van een cadeaubon,  beeldmateriaal, interview, een lezersactie of meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Thomas Beekman of Willemijn Peters

Telefoon: 020 - 330 75 77 of 06-26044590
E-mail: thomas.beekman@belmondo.nl | willemijn.peters@belmondo.nl
Zie ook: www.belmondo.nl/voor-pers

 

Over Belmondo Books

Belmondo Books is een uitgeverij uit Amsterdam, onder andere bekend van de ‘My Favorite Notes’ en ‘My Career Notes’-boeken, die in de winkel verkocht worden. Voor diverse kleine en grote bedrijven maakt Belmondo boeken op maat, en sinds kort biedt Belmondo ook de mogelijkheid om via www.belmondo.nl je eigen boek te maken. Bij alle uitgaven van Belmondo draait het om de zin: ‘Bewaar je verhaal’. 

 

Missie van Belmondo

Het leven zit vol grote en kleine momenten. Je beleeft ze alleen, of samen met anderen. Maar het mooiste is als je ze kunt delen. Die momenten samen maken prachtige verhalen. Verhalen die mensen dichter bij elkaar brengen. Belmondo helpt je bij het bewaren van deze verhalen.