Belmondofoto blog

Griezelige Halloween pompoenen

Griezelige Halloween pompoenen

Halloween de avond waarop bloeddorstige zombies, horrordokters, de hongerige Frankenstein en ronddwalende geesten tot leven komen. Zij willen maar één ding… jouw leven! 

Van dit filmpje kom je zeker alvast in de halloween stemming. Hilarisch en griezelig tegelijk. Oordeel zelf en kijk hier

Halloween is afgeleid van Hallow-e’en, ook wel All Hallows Eve. In het Nederlands betekent dit Allerheiligenavond.  De Kelten, volkeren in het millenium voor het begin van onze jaartelling, vierden op 1 november het nieuwe kalenderjaar. 31 oktober was oudjaarsavond. De oogst was dan al binnen, de zakken met zaaigoed lagen al klaar voor het aankomende jaar. De Kelten geloofde dat op hun oudjaarsdag  de geesten van alle gestorvenen van dat jaar terug kwamen om een levend lichaam over te nemen voor het komende jaar. Om de boze geesten te verjagen, droegen de Kelten maskers en legden ze eten voor de boze geesten neer.

Hoe kun jij de boze geesten verjagen?

Hol een pompoen uit en zet hem voor de deur om de geesten af te schrikken.

Pompoen uithollen

Wat heb je nodig om een pompoen uit te hollen ?

  • Pompoen
  • Mes
  • Grote lepel
  • Pen / stift
  • Waxinelichtjes

Allereerst heb je de pompoen nodig. Het liefst een hele grote, zodat ie straks lekker opvalt. Met het mes snijd je de bovenkant van de pompoen eraf. Gooi de schedel van jouw griezelige pompoen niet weg, leg de schedel ergens even opzij. Je ziet vervolgens dat de pompoen helemaal vol zit met pitjes en vezels, lepel deze er allemaal uit. Zodra de pompoen helemaal leeg is, kunnen we een griezelig gezicht gaan tekenen. Met een stift teken je twee ogen en een mond. Geen inspiratie voor een gezicht? Wij hebben een aantal enge gezichten voor jullie op een rijtje gezet.

Wanneer je op de pompoen een eng gezicht hebt getekend, kun je gaan beginnen met het uitsnijden van het gezicht. Heb je jouw enge gezicht eruit gesneden? Dan ben je helemaal klaar om iedereen te laten schrikken. Steek het waxinelichtje aan en zet die in het midden van de pompoen. Tot slot zet je de schedel weer op het hoofd van jouw enge pompoen…. Griezelen maar!